Friday, August 23, 2013

Pantau 24 jam

Pemasangan cctv di seluruh Selangor mula dipasang bagi membanteras jenayah dan melakukan pemantauan lain. - Sumber Selangor Kini, 23-30 Ogos 2013.
Memang patut dipasang kat semua hot spot jenayah. Tak kire la kecik ke beso. Macam area skolah pun aku rase sangat WAJIB pasang. Memandangkan skang byk plak berita jenayah kat tv atau surat kabo. Tak kire tempat dan masa. Dengan adanya cctv camni, aku harap kadar jenayah yg 'open' gile skang ni dapat dikurangkan dan terus dibendung dri terus berlaku.
Tapi kerjasama orang ramai pun aku rase perlu jugak...kalo dh nampak jenayah berlaku depan mata tapi buat dono je...macam mana la penjenayah tu nak takut kan?...
P/s: rasenye kat area aku tinggal ni macam ada nampak satu la..