Monday, July 01, 2013

Pesta tepung

Malam tadi 2 orang staff lastday keje. Diorang akan balik ke kampung halaman masing2 setelah bertahun keje kat Malaysia ni.
Baling tepung ni biasanya nak kene kan staff yang sambut birthday, tapi dah alang2... hahaha...
Aku yg mengepalai pesta ni. Habis lantai kedai penuh dengan tepung. Nasib baik manager tak bising sangat. Sebabnye aku dah suruh staff sapu bersih bahan bukti sebelum balik. Huu.....
Aku pun tak tau la dari mane datangnye adat ni. Boleh dikatakan kat mana2 je. Kalo birthday atau last day keje ke..mesti akan ada yang kene 'mandi' tepung....hahaa...ok la tu kan. Pengalaman dan cerita untuk dibawa balik ke kampung....hahahaha....